Friendlies | Syrië vs. Eritrea

Friendlies!

Friendlies | Syrië vs. Eritrea

Yanmar Stadion, zondag 15 april - Het is matchday! Vandaag wordt er in het stadion van Almere City FC een wedstrijd gespeeld tussen twee verschillende etniciteiten. Eritrea en Syrië trappen af voor een mooie Friendlies dag.

Friendlies is een project die twee verschillende culturen dichter bij elkaar wil laten komen door een dag te organiseren waarbij, landen elkaar leren kennen op cultureel, sportief en culinair gebied. Hiermee wil Almere & The City bijdragen aan de maatschappelijke cohesie en verschillende bevolkingsgroepen dichter bij elkaar brengen. 

 

Vandaag was het de beurt aan twee landen, Eritrea & Syrië. Eritrea deed vorig jaar ook mee aan Friendlies en verloor van Marokko, dit jaar wilde zij het sportief anders doen en die gelegenheid deed zich dit weekend voor. Onder leiding van Emishaw kwamen er ruim 15 Eritrese jongeren naar het Yanmar Stadion. 

Voor Syrië was het nieuw om mee te doen aan Friendlies. Ben Rijs een steward van Almere City FC zag een advertentie in de krant en besloot als maatje van een Syrische jongen het initiatief te nemen om mee te doen. Samen met Hermen van Dorp zijn hun aan de slag gegaan om een mooi team van Syrische jongens klaar te stomen voor de Friendlies match.

 

De dag begon aan het begin van de middag met een samenkomst in de Rabo Lounge. Hier vertelde beide teams iets over de cultuur van eigen land. Met wederzijds respect werd er aandachtig geluisterd naar de verhalen van de spelers. Vervolgens vertrokken de beide teams richting de kleedkamers om zich voor te bereiden voor de wedstrijd. 

 

Om 15:15 trapte beide teams af voor wat een temperamentvolle wedstrijd beloofde worden. Eritrea kwam snel op voorsprong en dat zou in de eerste helft alleen nog maar het geval wezen. Met hulp van een penalty kwam Eritrea op een 3-1 voorsprong toen het rustsignaal volgde. Na de rust kwam Syrië terug en werd het dankzij een afgekeurde goal bijna op gelijke hoogte. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een mooie 5-3 overwinning voor Eritrea.

 

Na de wedstrijd verzamelde de beide teams en aanhang weer in de RABO Lounge, waar vrouwen van beide teams een heerlijk feestmaal hadden georganiseerd. Allerlei Eritrese en Syrische hapjes stonden klaar en zorgde voor een feestelijke sfeer. Na een heerlijk buffet gingen beide teams weer naar huis en konden terug kijken op een zeer geslaagde dag.

deel dit bericht:
Project nieuws
Powered by: