Sporting Almere verovert Fair Play Cup

Fair Play Cup

Sporting Almere verovert Fair Play Cup

Sporting Almere mag zich met trots de winnaar van de Fair Play Cup 2015/2016 noemen!

Afgelopen maandag, voorafgaand aan het duel tussen Almere City FC en Sparta (1-0), stond in het Yanmar Stadion de grote finale op het programma. Daarin was de C1 van Sporting met 5-8 te sterk voor AS’80 C2.

 

Die uitslag kwam deels tot stand door reguliere doelpunten (2-5), maar zeker ook doordat de ploegen zich qua ‘fair play’ van hun beste kant lieten zien. Tijdens de enerverende finale  ging het er bijzonder sportief aan toe. Beide clubs kregen daarom drie sportiviteitspunten, wat de wedstrijd uiteindelijk in 5-8 deed eindigen.

 

Na het laatste fluitsignaal reikte Dirk van der Pool, algemeen manager van Almere City FC, de wisselbeker uit aan Sporting Almere. Die ploeg treedt in de voetsporen van Waterwijk, dat vorig jaar met de eindoverwinning aan de haal ging.

 

Aan het winnen van de Fair Play Cup is nog een bijzondere extra prijs gekoppeld: een voetbalclinic van de A-selectie van Almere City FC. Waterwijk heeft ervoor gekozen om dit deel van de prijs af te staan aan de jongste jeugd van de club. Zij komen volgende week woensdag trainen in het Yanmar Stadion. Ook Sporting Almere kan binnenkort rekenen op een voetbalclinic!

 

De nieuwe editie van de Fair Play Cup gaat in het begin van het volgende seizoen van start.

 

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

deel dit bericht:
Project nieuws
Powered by: