Terugblik op het jaar 2016/2017

Almere City on Tour!

Terugblik op het jaar 2016/2017

Wat was het een mooi seizoen. Veel projecten, veel nieuwe mensen en vooral heel veel plezier. Diverse projecten gingen weer van start in 2016. Zo gingen we aan de slag met Ballen met de buurt, Klassewerk, Friendlies en Fair Play Cup. We zullen u even meenemen in het jaar van Almere & the City.

24 november was de aftrap van Ballen met de buurt waarbij de mannen en vrouwen om de week gingen voetballen in het Yanmar stadion. Op donderdag 8 juni was de finaledag van Ballen met de buurt waarbij er een toernooi werd gespeeld. Achteraf gingen de mannen en vrouwen met zijn alle eten.

 

2 april was de eerste editie van Friendlies waarbij Marokko het opnam tegen Eritrea. Zij gingen met elkaar voetballen en daarna met elkaar koken.

 

Klassewerk begon met de verschillende persconferenties. De spelers gingen langs bij alle scholen en de kinderen mochten allerlei vragen stellen aan de spelers van Almere City FC. Nadat de volle week met persconferenties voorbij was, kwamen de workshopdagen. Alle scholen kwamen naar Almere City FC waarbij zij eerst een rondleiding kregen en daarna een workshop kregen op een gekozen onderdeel. Dit kon voetbal, fair play, dans, rekenen of kunst zijn. Tijdens de workshops gingen de kinderen zich voorbereiden op de uiteindelijke finaledag die op 31 mei plaats vond. En wat was dat een top dag zeg! De kinderen hadden het ontzettend naar hun zin en daar gaat het uiteindelijk om. De Zevensprong is uiteindelijk naar huis gegaan met de titel ‘Beste Klas’.

 

Op 27 mei vond de finaledag van de Fair Play Cup plaats. Voor dit toernooi konden alle teams naar de thuiswedstrijd van Almere City FC op 5 mei. Op de finaledag draaide alles op fair play. Het team die uiteindelijk naar huis is gegaan met de fair play cup is ASC Waterwijk.

 

Al met al was het dus een mooi jaar en zijn er hele mooie activiteiten voorbij gekomen. Volgend jaar gaan wij hier natuurlijk mee verder en hopen we jullie weer terug te zien!

deel dit bericht:
Project nieuws
Powered by: