De Klassewerk

De Klassewerk

De Klassewerk is het schoolvoetbaltoernooi waarbij de hele klas meedoet en de punten buiten het veld net zo belangrijk zijn als doelpunten!

Uitgangspunt van dit project is maximale participatie van alle kinderen in de klas en een nadrukkelijke koppeling met belangrijke thema’s als gezondheid en respect. Om dit mogelijk te maken zetten wij als topsportorganisatie onze professionele faciliteiten, mensen en expertise in.

 

Het bijzondere aan dit toernooi is dat de gehele klas wordt betrokken bij de activiteit. Naast de kinderen die de voetbalwedstrijden (zes tegen zes) spelen, betrekken we actief de overige klasgenoten.  Zij leveren in een andere rol hun bijdrage aan de teamprestatie en mogelijk het winnen van ons toernooi. Misschien wel als verzorger, lid van de technische staf, journalist of steward. Of gewoon als supporter.

 

In aanloop naar en tijdens het toernooi bezoeken onze trainers en spelers de scholen voor een interview door de kinderen in de klas.  Alle deelnemende teams krijgen daarnaast een rondleiding met inkijk in onze organisatie en ook een uitnodiging voor een wedstrijd.

 

De ‘Klassewerk’ is een project onder de vlag van Almere & the City en draagt dus bij aan een leuker, gezonder en veiliger Almere.  

Project nieuws
Onze supporters

Almere & the City is in staat mensen door alle lagen en leeftijden met elkaar te verbinden en hiermee bij te dragen aan een meer tolerante samenleving en aan meer sociale cohesie.

  • Rabobank Almere

Met je hele klas er voor elkaar zijn; aanmoedigen, coachen, begeleiden en organiseren. Ook al doe je deze dag niet mee aan de voetbalwedstrijden zelf; je bent toch actief bezig!

  • Connie Wieten
Powered by: