Fair Play Cup

  • doelgroep:
    Respect, 12/13 jaar

Fair Play Cup

Bijzondere wedstrijden met bijzondere regels. Attractief spel en respect en verdraagzaamheid staan voorop.

Voor elke thuiswedstrijd van Almere City FC spelen C-junioren van Almeerse voetbalvereniging om de Fair Play Cup. In aanloop naar de wedstrijden op vrijdagavond bezoekt een speler van ons eerste elftal de teams. In deze zogenaamde kleedkamersessies bespreken zij met de spelers de bovenstaande thema’s. De spelers mogen dan ook een spelregel bedenken waarvan zij denken dat deze voetbal sportiever en leuker maakt. De door beide teams opgegeven nieuwe spelregels worden live getest in hun voorwedstrijd.

 

Naast de gewone puntentelling winnen of verliezen de teams punten voor sportief of misschien onsportief gedrag. Zo kosten gele en rode kaarten punten en kan de scheidsrechter ook extra bonuspunten geven of juist punten in mindering brengen.

 

De club die de meeste punten verzameld in de loop van het seizoen wint de Fair Play Cup en daarmee een clinic voor alle deelnemers van onze A-selectie en technische staf!

 

De ‘Fair Play Cup’ is een project onder de vlag van Almere & the City en draagt dus bij aan een leuker, gezonder en veiliger Almere.  

Project nieuws
Powered by: