Playing for success

  • doelgroep:
    Educatie, 9 tot 18 jaar

Ons Yanmar-stadion als leslokaal

Playing for Success: kinderen in een niet schoolse omgeving hun zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid terug laten vinden.

Kinderen willen leren, willen zich ontwikkelen en zijn nieuwsgierig. Soms zijn er echter omstandigheden dat het even wat minder gaat. Dat het zelfvertrouwen even weg is. Dan kan Playing for Success helpen.

 

Met Playing for Success nemen wij leerlingen mee naar een uitdagende en inspirerende plek buiten school: het Yanmar-stadion. Onze locatie als leslokaal. Hier werken ze samen met andere leerlingen aan opdrachten op het gebied van taal, rekenen en computervaardigheden. Alles is betekenisvol en actief. Denk aan interviews met spelers, het budgetteren van een voetbalteam of het berekenen van de oppervlakte van het voetbalveld.

 

Het stadion, de sport, de ambiance van de professionele voetbalwereld; ze dragen allemaal bij aan een omgeving die stimuleert om beter te presteren. Want als kinderen ontdekken dat ze wél kunnen leren en dat leren zinvol en betekenisvol is, dan krijgen ze er zin in en ontdekken dat leren ook nog leuk is.

 

Negen weken lang staan de leerlingen twee uur per week onder begeleiding  van ervaren leerkrachten. Hun doel is om de kinderen plezier in leren te geven, hun zelfvertrouwen en motivatie te vergroten en te werken aan vaardigheden. Voor nu en later.

 

Uiteraard bezoeken alle leerlingen van Playing for Sucess een wedstrijd van Almere City FC. En ontmoeten zij onze spelers tijdens een meet & greet. In deze samenwerking tussen Almere City FC en de Almeerse Scholen Gemeenschap maken we leren voor deze kinderen zinvol en echt.

 

‘Playing for Success’ is een project onder de vlag van Almere & the City en draagt dus bij aan een leuker, gezonder en veiliger Almere.

Project nieuws
Powered by: